Povestea noastră

Din inimă, cu bucurie!

Misiunea noastră

Născute din respect pentru tradiție și oameni, plăcintele și prăjiturile noastre sunt gustoase și sănătoase.
Cuptorul Moldovencei

O afacere coaptă din dorul de casă​

Apoi ingrediente bune găsesc şi aici în piaţă, reţetele le-am adus în traistă. Şi mi-am găsit un locşor mic unde să prindem primele rădăcini şi mai departe: Doamne binecuvântează!

Ca noi am deschis porţile şi am pornit cuptoarele. Hărnicele-suntem 36,  facem treabă cu simţul răspunderii ca să meargă sfoara-n Târg că suntem gospodine…ca aşa vrem să ştie lumea de noi. Că lucrăm aşa cum se cuvine, bine faţă de noi, faţă de voi şi corect faţă de natură.

Povestea Cuptorului

”Atelierul cu bunătăți ca la mama acasă”

A fost odată ca niciodată, pe un picior de plai pe o gură de Rai, un oraş Soroca, unde se mânca foarte bine.

Acolo m-am născut eu. De mâncat, se mănâncă la fel de bine şi în ziua de azi, doar ca eu nu mai sunt acolo, ci mi-am plămădit o viaţă şi o familie în Târgul Ieşilor, în Copou. Şi cum am fost crescută şi iubită într-o casă de oameni gospodari, am învăţat să-mi placă munca şi bunătăţile.

Când ştii ce-i bunişorul, parcă nu-ţi  mai vine să manânci orice, ca să nu mai spun de ce le dai copiilor. Am doi, deocamdată. Am mare grijă ce le pun pe masă. Femeia hotărăşte ce se mănâncă într-un bordei.

Aşa că, am început să gătesc mai mult şi mai bine, şi când am văzut că am început să fiu lăudată, ba să mai şi câştig concursuri, am zis eu…

”Ce-ar fi să gătesc pentru mai multă lume bunătăţi moldoveneşti, aşa cum am învăţat de la Babusea Marusea, Nana Lida, Naşa Niuta şi mai ales de la mămica mea, că aşa-i spun şi acum: “mămica”, şi zâmbesc.”
Petrecere 036
Povestea Moldovencei

Plăcintele de la Cuptorul Moldovencei ocupă un loc important pe rafturile și în inimile noastre.

Se zice că soarta îți poartă pașii acolo unde ți-e locul. Așa se face că într-o zi, Moldoveanca, femeie gospodină și cu mintea ageră, lasă bordeiul în care a venit pe lume și își plămădește o viață nouă și o familie departe de Soroca, în Târgul Ieșilor.

Cinstea și dragostea pentru muncă sunt învățături pe care le-a primit drept zestre de la ai ei părinți, oameni harnici și iubitori, care știu bine a rândui o gospodărie. Tot de la ei a moștenit și gustul pentru bunătățile sănătoase, pregătite-n casă după obiceiul locului. Și, pentru că atunci când știi ce-i bun e greu să te dezveți, Moldoveanca și-a pus șorțul dinainte și s-a apucat de gătit fel de fel de bucate, după rețete moldovenești cum se făceau odinioară.

Iar când a văzut câte laude au strâns bunătățile ei de la copii, neamuri și concursuri, numai ce i-a trecut prin minte un gând: să gătească bunătăți moldovenești pentru și mai multă lume, așa cum a învățat ea de la babușea Marusea, nana Lida, nașa Niuța și mai ales de la mămica ei, cum îi spune și azi zâmbind.

Zestre

Culori calde și pastelate

  • Rețetele din portofoliu sunt originare din toată zona Moldovei.
  • Pentru a obține produsul original, respectăm toate etapele procesului de producție.
  • Pentru a avea certitudinea unor copturi gustoase și sănătoase, folosim ingrediente naturale, atent selecționate.
  • Furnizorii pe care i-am ales sunt preponderent locali, pentru a beneficia de cele mai proaspete ingrediente și pentru a ajuta comunitatea locală.
  • Suntem devotați crezului nostru, ce ne amintește de obligația față de copiii noștri de a le aminti și a le transmite valorile noastre strămoșești.