Responsabilitate Socială

Ce facem noi când nu coacem bunătăți pentru Ieșeni.

Ajută binili să învingă în oraș!

Cum ai vrea să se îmbunătățească cartierul în care locuiești?

Fondul Ideilor Coapte în Fapte

Cuptorul Moldovencei și Fundația Comunitară Iași lansează programul de finanțare „Fapta dulce mult aduce!”. Facem strigare către toți ieșenii, strângem informații, idei și rețete de bine, ne mobilizăm, acționăm și împreună învingem pentru orașul nostru. 

Scopul programului este finanțarea sau co-finanțarea implementării unei idei frumoase și coerente, venite din comunitatea locală, pentru îmbunătățirea calității vieții în Iași. 

Fapta dulce mult aduce!

Totul începe cu o rețetă pe care o urmărim întocmai. Demarăm acest program alături de Fundația Comunitară Iași și dăm leapșa mai departe către toți cetățenii Iașului pentru că ne dorim să ne antrenăm mușchiul civic, să ne motivăm reciproc și să luăm atitudine în interesul nostru și al comunității din care facem parte.

Care este ingredientul tău pentru rețetă? Ce lipsește cartierului în care locuiești sau unde muncești? Vrei mai multe spații verzi? Un spațiu de joacă pentru copii? Mai multe bănci sau spații amenajate modern? Este momentul să nu mai asiști pasiv la problemele din jur, iar împreună ne implicăm în rezolvarea lor.

Cum coacem ideile în fapte?

 1. Răspunde la întrebarea „Cum ai vrea să se îmbunătățească cartierul ieșean în care locuiești?”. Invităm toți ieșenii de toate vârstele să completeze un chestionar disponibil atât online, cât și offline, în toate cele 8 magazine.

  Perioada de completare a chestionarelor: 24.04. – 14.05.2023

 2. Răspunsurile primite vor fi colectate, după care vom susține sesiuni de incubare pentru a găsi ideile ce pot deveni proiecte implementate la nivelul orașului.

  Perioada de incubare a ideilor: 05.06. – 16.06.2023

 3. După diseminarea ideilor cu potențial de implementare, inițiem apel la vot public prin care cetățenii orașului aleg o idee câștigătoare care poate fi susținută prin Fondul Ideilor Coapte în Fapte. 

  Perioada de vot public: 19.06 – 06.07.2023

 4. Anunțăm public ideea câștigătoare care va fi implementată.

  Anunțarea câștigătorului: 12.07.2023

 5. Binili învingi în oraș! Implementăm și monitorizăm soluționarea propunerii câștigătoare.

Alte proiecte rumenite pentru comunitate

340 cărți donate pentru copiii Centrului de Servicii Sociale Bucium

Data de 14 februarie 2023 marchează Ziua Internațională a Donației de Carte, o inițiativă care vizează facilitarea accesului copiilor din medii defavorizate la carte și insuflarea dragostei pentru lectură.

Alături Muzeul Național al Literaturii Române Iași și FILIT Iași am demarat proiectul „Dăruiește o carte” prin care am îndemnat  toți ieșenii și nu numai, să doneze cărți noi sau în stare foarte bună, pentru copii și adolescenți, în oricare dintre locațiile Cuptorului Moldovencei, care au fost dăruite mai departe copiilor de la Centrului de Servicii Sociale Bucium

În doar două săptămâni de la lansarea campaniei am reușit să strângem 110 cărți donate de voi, 130 cărți donate Editura Gama și 100 de cărți donate de noi.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect frumos!

Află mai multe despre această campanie aici.

Marea Cozonăceală, după rețeta cu 150 de ouă a lui Păstorel Teodoreanu

Se ia o rețetă celebră de cozonac cu 150 de ouă, scrisă de poetul Păstorel Teodoreanu, se adună câțiva oameni dragi Iașului și așa începe a se coace unul dintre cele mai frumoase parteneriate strategice ale Cuptorul Moldovencei alături de Iasi.Travel

Pe 3 aprilie 2023, ne-am întâlnit în laboratorul Cuptorul Moldovencei, am degustat cozonacii literari și am pus la dospit idei, discuții și soluții pentru orașul nostru. Provocarea a fost lansată către o parte din prietenii Cuptorului, reprezentanți ai Iasi.Travel: Teodora Sandu, Lucia Eşanu, Fundația Comunitară Iași: Ciprian-Mihai Paius, Marius Lupu, Ana-Maria Dăscălița, Roxana Tugui, FILIT Iași: Amelia Gheorghiță, pasionați de gastronomie și legende: Dana Burlacu Visternicu, Mihaela Tatiana Ulman.
 
Cei 15 cozonaci pregătiți au fost vânduți în toate magazinele, iar suma a fost fost donată către Iasi.Travel.
 
 Află mai multe despre această campanie aici.

Cerere ofertă
Tort de Nuntă

Cerere ofertă
Candy Bar Glazurai

Cerere ofertă
Candy Bar Tradițional