Cuptorul Moldovencei, de la zero la 600.000 de euro în 3 ani
svg/abstract-4 Created with Sketch.

Voiam să produc bunătățuri curate, ca pentru copiii mei

Cum să construiești o afacere de 600.000 de euro mizând doar pe inefabila aromă a prăjiturilor degustate în copilărie? Pentru mulți pare o scorneală, dar pentru Nicoleta Hrițcu a reprezentat calea spre succes în lumea afacerilor din Iași, după ce viața a purtat-o dinspre Soroca, orășelul de graniță din Republica Moldova, către capitala istorică a vechii provincii românești.

Iar succesul a avut un gust dulce, la fel ca savuroasele preparate de cofetărie pregătite la „Cuptorul Moldovencei”, o afacere pe care antreprenorul debutant Nicoleta Hrițcu a ridicat-o în 3 ani de a 0 la 600.000 de euro.

De la Soroca până la Iași drumul nu pare chiar atât de lung. Cât de lung a fost însă traseul Moldovencei de la absolvirea facultății până la rolul de antreprenor debutant, în contextul în care majoritatea investitorilor aflaâi la început de drum reclamă piedicile birocratice în relația cu statul român?

Drumul a fost destul de lung, dar firesc. Optiunile pe care le aveam in 2012 – cand aveam deja 30 de ani, eram mamica si nu performasem prea bine ca salariat la companiile unde lucrasem – erau 0. In schimb, aveam o ambitie extraordinara de a reusi si o pregatire buna in spate: Facultatea de Marketing de la FEAA, A. I Cuza, Facultatea de Teatru din Iasi, Scoala de pictura la Soroca.

Si nu in ultimul rand aveam zestrea primita de la familia mea: gusturi si arome de placinte si prajituri facute de Babusea Maria, de Sarbatori, cu mare daruire si seriozitate.

Despre placinte moldovenesti facute la Iasi vorbeam cu mama inca din 2006. Mama este antreprenor, a avut impreuna cu tata o firma de constructii. Nu a fost o firma foarte mare, dar au avut proiecte importante, pe care le-au dus la bun sfarsit cu seriozitate.

Doar ca ideea Cuptorului Moldovencei a avut nevoie de mai mult timp sa se coaca, mai exact de 6 ani.

Citește articol