Ai transport GRATUIT în Iași la comenzi de peste 250 lei.* comenzi rapide: 0722 121 038

Dăruiește o carte. Ziua Internațională a Donației de Carte

A fost odată ca niciodată…

Așa încep cele mai multe dintre poveștile copilăriei pe care le iubim. Eroi care fac lumea mai bună, spiriduși, Harap-Alb, Albă ca Zăpada, Roșu și Verde Împărat, prințese frumoase și bestii. Toate personajele noastre preferate rămân cu noi o viață întreagă, chiar și când creștem oameni mari. Chiar și când noi uităm că ele încă există.

Anul acesta, vrem să scriem propria poveste pentru copiii Centrului de Servicii Sociale Bucium, într-un proiect realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Este o poveste care vrea să facă bine, să adune oamenii împreună, alături de care putem fi unii dintre eroii care pun pe chipul copiilor un zâmbet.

14 februarie – Ziua Internațională a Donației de Carte

Data de 14 februarie marchează Ziua Internațională a Donației de Carte, o inițiativă care vizează facilitarea accesului copiilor din medii defavorizate la carte și insuflarea dragostei pentru lectură.

Ieșenii și nu numai, sunt îndemnați să doneze cărți noi sau în stare foarte bună, pentru copii și adolescenți, în oricare dintre locațiile Cuptorului Moldovencei, iar acestea vor fi dăruite mai departe copiilor de la Centrul de Servicii Sociale Bucium. În plus, la fiecare carte donată, Cuptorul Moldovencei cumpără o altă carte.

Nivelul educației este cel mai puternic indicator al lumii civilizate. Cititul este un obicei sănătos care deschide minți și orizonturi, iar cărțile nu ar trebui să fie un privilegiu. Cu siguranță, nu vom schimba lumea, dar fiecare carte citită de un copil din Centrul de Servicii Sociale va fi o victorie pentru noi toți, ca o comunitate. Aceasta va fi doar o primă acțiune pe care o demarăm în parteneriat cu MNLR Iași și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Ne dorim să contribuim cât de dulce putem la dezvoltarea orașului nostru. Punem și noi umărul cu bucurie la un oraș mai frumos, mai curat, mai educat și mai etic. – a declarat Nicoleta Hrițcu, manager Cuptorul Moldovencei și inițiatoarea campaniei de donație de carte.

Campania de strângere de cărți se derulează pe tot parcursul lunii februarie a anului 2023 și va fi continuată de o serie de activități ce încurajează lectura.

Ne propunem ca până la finalul lunii să strângem în locațiile Cuptorul Moldovencei 100 de cărți. Implică-te și tu!

Coșul tău nu are bunătăți.