Cuptorul Moldovencei în 2020

În inima Iașului, miroase a copturi și plăcinte proaspăt scoase din Cuptor și prăjituri făcute întocmai după reţete de casă. Făurite cu migală și dragoste, cu ingrediente unul și unul, fără premixuri și fără prostii, bunătățile Moldovencei ocupă un loc important în inima oaspeților care ne trec pragul.

Astfel, povestea Cuptorului nu este doar despre gustul bun al dulciurilor de casă, este despre oameni frumoși la chip și la inimă, despre echipa noastră vrednică și pricepută, despre parteneri de încredere și despre  frumoasa comunitate ieșeană, care ne apreciază munca și produsele.

Binili învingi și gustul convingi!

Pentru a reuși, trebuie să încerci și de cele mai multe ori pentru a încerca ai nevoie de un context diferit. Anul 2020 a fost un an care ne-a oferit tuturor un context prielnic de adaptare, de găsirea unor soluții favorabile și de depășire a situației impuse de contextul pandemic. 

Cu toții știm că anul trecut, la începutul lunii martie, afacerile mici au fost puse în situația nefericită fie de a închide, fie de a se adapta la context. Am ales să rămânem pentru a fi aproape de clienții noștri, care ne-au apreciat de-a lungul timpului munca. Spre bucuria noastră, comunitatea a fost înțelegătoare, receptivă și ne-a susținut așa cum a putut. Datorită acestui lucru, noi ne-am dorit să fim mai aproape de ei prin menținerea locațiilor deschise, prin implementarea unui serviciu de livrări, alături de un partener și prin disponibilitatea de a prelua comenzile online.

Așa cum ne place nouă să spunem, suntem o comunitate de oameni frumoși, ce iubim gustul bun al bunătăților, făcute ca la mama acasă. 

Cuptorul Moldovencei Valea Lupului

Gustul bun al produselor de la Cuptor

Ne ghidăm după un crez, ce îl respectăm cu sfințenie – Fără margarină, fără premixuri și fără prostii. Astfel, în anul 2020 pentru realizarea bunătăților s-au folosit: 4.461 kg miez de nucă, 31.710 kg făină, 4.510 kg smântână, 15.746 kg frișcă din smântână, 625 kg cacao, 7540 kg unt, 4.700 kg ciocolată, 2000 kg dulceață (producție proprie), 18.100 kg zahăr și 334.696 ouă.

Cuptorul Moldovencei crez

O comunitate de oameni frumoși la suflet și la chip 

Bunătățile Moldovencei ocupă un loc special în inimile oamenilor. Fie că au ales să ne treacă pragul locațiilor sau să comande online, produsele de la Cuptor au ajuns în casele ieșenilor. Așadar, în anul 2020 s-au vândut:

🍰 Aprox. 130.000 de prăjituri la bucată;

🍰 Aprox. 100.000 plăcinte;

🍰 Aprox.  16.000 kg de tort; 

🍰 Aprox. 1000 păști;

🍰 Aprox.  1800 cozonaci;

Am fost ca o echipă: antreprenori, angajați, comunitate și parteneri

Anul trecut a fost un an extrem de provocator, care ne-a scos din zona de confort. A trebuit să facem față diverselor provocări și situațiilor neașteptate. Un an cu multe momente cheie, care au fost ca un bilanț de confirmare a sănătății companiei și al validării constante, a deciziilor bune luate în trecut.

A fost ca un examen luat cu notă foarte bună. Iar cea mai mare conștientizare a fost faptul că avem o cultură organizațională sănătoasă și viabilă. Ne-a impresionat și suntem extrem de recunoscători pentru loialitatea și curajul pe care l-au arătat toți membrii echipei Cuptorul Moldovencei, în această perioadă dificilă.

În același timp, putem spune ca s-a confirmat și apartenența noastră la comunitatea ieșeană, prin fidelitatea și sprijinul clienților noștri. A contat enorm fiecare apreciere, sprijin, feedback, pe care l-am primit în acest an. Fiecare comandă și fiecare vânzare ne-a ajutat sa ne menținem pe un făgaș stabil și să păstrăm locurile de muncă.

Am simțit aprecierea clienților și pentru toate eforturile pe care le-am depus în gestionarea acestei crize: de la logistica cu geamuri de protecție, dezinfectanți, măști și respectarea distanțării sociale, până la oferirea posibilității de a comanda online. Azi, bunătățile de la Cuptor pot fi comandate și pe shop-ul nostru online.

De asemenea, a contat nespus de mult feedback-ul primit din comunitate, la deschiderea celor două noi locații.  Am văzut bucurie și apreciere, iar acest lucru ne motivează și ne umple de emoție și recunoștință.

A fost un an extrem de bun, complicat, dificil, imprevizibil, dar bun. Nici nu putem vorbi de o profitabilitate asemănătoare cu anii precedenți, deși am reușit să menținem CA la aceeași valoare, dar în ciuda pandemiei am reușit să deschidem noi locații și în loc să trimitem oameni în șomaj tehnic, am creat și mai multe locuri de muncă. Asta considerăm că a fost cea mai mare realizare a noastră.

Echipa Cuptorul Moldovencei

Dorințe și  planuri pentru 2021

Principalul obiectiv pentru anul 2021 este mutarea celor două laboratoare Cuptorul Moldovencei, într-o hală modernă de producție,  de 1000 de mp cu toate liniile retehnologizate. Pe lângă utilajele noi, care vor crește productivitatea și volumul de producție, ne dorim să creăm condiții frumoase de lucru, în confort și armonie.

Vom lansa primul parteneriat cu un brand local de cafea și anume The Beginning. Este o asociere foarte bună și cu beneficii pentru ambele părți. Ne dorim să mai urmeze și alte parteneriate, pentru că împreună suntem mai buni și mai relevanți pe piață, pentru toți clienții noștri.

Vom deschide încă trei magazine noi, până la sfârșitul anului. Unul a fost deschis în Valea Lupului, astfel ne apropiem și mai mult de viziunea noastră. Și anume, faptul  că producem prăjituri de casă și plăcinte gustoase și sănătoase, din respect pentru oameni și tradiții, din ingrediente naturale, ce ajung în cât mai multe case.

De asemenea, ne dorim să diversificăm portofoliul nostru de produse, prin creșterea ponderii producătorilor locali.

Și nu în ultimul rând, dorim să aducem cât mai multe zâmbete și bucurie, în familiile ieșenilor și nu numai, livrând produse gustoase, proaspete și din ingrediente naturale, cu gustul de acasă! 

Din inimă cu bucurie, ❤

Echipa Cuptorul Moldovencei!

Cerere ofertă
Candy Bar de Poveste

Cerere ofertă
Candy Bar Mic

Cerere ofertă
Candy Bar Tradițional