4 idei de activități pentru copii pe timp de vară

Vine vara și tare bine ne pare! Pe lângă zilele lungi și însorite, vara aduce cu ea și mult așteptata vacanță, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Dacă te întrebi ce activități ar fi potrivite pentru copilul tău, acum că are mult mai mult timp liber la dispoziție,  Cuptorul Moldovencei și Twinkle Star îți vin în ajutor cu 4 idei și propuneri care să îi umple timpul într-un mod distractiv și educativ. Indiferent de varianta pe care o alegi, nu uita că cel mai important este ca cel mic să își creeze amintiri minunate, fie alături de tine, fie împreună cu alți copii.

1. Optează pentru o școală de vară   

Atunci când vrei ca învățarea să nu se oprească, dar să fie și distractivă, cursurile unei școli de vară sunt soluția optimă. Vestea bună este că nu trebuie să cauți foarte mult, deoarece centrul lingvistic Twinkle Star organizează în perioada iulie-septembrie Școala de Vară, la care se pot înscrie copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Alături de profesori specializați, copiii vor avea parte de jocuri outdoor, arts & crafts, jocuri de tip escape room și multe alte activități care îi vor ajuta pe copii să își îmbunătățească abilitățile de limba engleză sau germană într-un cadru informal și prietenos.

Poți opta pentru program scurt, între 09:00 și 12:00, sau pentru program lung, de la 08:00 la 13:00 și ai la dispoziție numeroase opțiuni, în funcție de vârsta copilului tău și de limba de care este interesat – engleză sau germană. Iar dacă mai ai nevoie de un motiv în plus, cu siguranță copilul tău nu se va putea dezlipi de corabia Twinkle Star, un tobogan imens care va asigura ore întregi de distracție și râsete.

2. Nu uita să te joci!

Nu există copil pentru care jocul să nu fie activitatea preferată, mai ales în vacanță. Atunci când pe lângă elementul ludic apare și componenta de învățare, bucuria e la fel de mare atât pentru copii, cât și pentru părinți. Conectează-te cu cel mic și ajută-l să își dezvolte abilitățile în cel mai distractiv mod, în timp ce învățați cuvinte noi în limba engleză, de pildă. Ai la dispoziție numeroase resurse, cum ar fi un set de flashcards vesele și colorate, ce conține peste 400 de cuvinte în limba engleză, precum și idei de jocuri și activități în care le poți folosi.  

3. Descoperă orașul

Nu mai este un secret pentru nimeni că Iașul este un oraș minunat, care are multe de oferit pentru toate vârstele. Așa că te sfătuim să profiți de zilele libere și să pornești alături de copilul tău în explorarea orașului. 

Îți poți ajuta copilul să descopere istoria Iașului printr-o vizită la Palatul Culturii sau la Muzeul Unirii. Puteți să vă bucurați împreună de natură și de frumusețile acesteia făcând o vizită în parcul Copou sau în Grădina Botanică, unde veți afla informații diverse și surprinzătoare despre flora și fauna locală. Iar dacă vrei ca cel mic să intre în lumea Amintirilor din copilărie sau a Dumbravei Minunate, puteți trece pragul bojdeucii lui Ion Creangă sau al Muzeului „Mihail Sadoveanu”. 

Oricare ar fi interesele tale și ale copilului tău, vei găsi cu siguranță în Iași un obiectiv turistic, un muzeu, o clădire sau un parc în care să te bucuri de soare și vremea prietenoasă, în timp ce afli lucruri noi. 

4. Acordă timp sportului și mișcării

Mintea sănătoasă lucrează cel mai bine într-un corp sănătos. Iar perioada verii reprezintă perioada perfectă pentru a face cât mai multă mișcare împreună cu al tău copil. Opțiunile sunt nelimitate: de la plimbări lungi pe bulevardele Iașului, la ieșiri cu bicicleta sau trasee în parcurile de aventură din împrejurimile orașului, nu ai niciun motiv pentru care să nu te bucuri alături de copilul tău de beneficiile sportului. 

Sperăm că am reușit să îți dăm câteva idei potrivite pentru această vară. Indiferent de activitatea pe care o alegi pentru copilul tău, amintește-ți să te bucuri de gustul care convinge al Cuptorului Moldovencei. O plăcintă cu vișine poate fi pachețelul perfect pentru pauza dintre două activități ale Școlii de Vară, câteva sărățele sunt numai bune de ronțăit în timp ce explorezi orașul, iar un cremșnit e cea mai bună răsplată după o plimbare cu bicicleta. Așa că te așteptăm să ne treci pragul și să ne spui și tu ce idei și planuri ai pentru vacanța care urmează. 

Sursă photo: freepik.com

Cerere ofertă
Tort de Nuntă

Cerere ofertă
Candy Bar Glazurai

Cerere ofertă
Candy Bar Tradițional